torsdag 8 december 2011

Cornflakeskakor

De här rutorna kan väl egentligen liknas vid en variant av godis.
De är lite hårda, söta och goda!


Cornflakeskakor  ca 35 st
1½ dl ljus sirap
1½ dl strösocler
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör
200 g blockchoklad

Koka ihop socker och sirap.
Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke, rör ner sockerkrämen.
Bred ut kakan på bakplåtspapper i en lagom stor form, den ska vara ca 1 cm tjock.
Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad (mörk eller ljus är en smaksak)
Bred den över kakan, låt stelna.
Skär i bitar, ca 4  x 4 cm.

Jag hade nog både mörk och ljus choklad, Kakorna är ganska söta i sig så mörk kan nog passa lite bättre tycker jag.

Dessa borde även gå att göra glutenfria om det finns såna flingor att använda.





2 kommentarer:

  1. Men va gott och enkelt! Tack för tipset!
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Det kanske man ska testa, låter väldigt gott!

    SvaraRadera