Den här typen av bröd är så smidiga och kan varieras till oändlighet.
Ta det du har hemma, av frön, flingor, torkad frukt/bär, nötter och blanda ihop.
Snabbt rör ihop bröd
4 ½ dl turkisk youghurt
½ dl brödsirap
1 dl vetekross
1 dl boveteflingor
1 dl havregryn
½ linfrön
2 dl rågsikt
3 dl siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Känn av så du inte tar för mycket mjöl, smeten ska vara ganska fast, men inte som en deg.
Häll i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175° ca 40-60 min tills det fått fin färg.
|
onsdag 29 februari 2012
Snabbt bröd med turkisk youghurt
söndag 26 februari 2012
Kursdag i Norrbotten
Igår var jag iväg till Piteå och höll en grundkurs i tårtdekor. 11 glada pysselsugna tjejer hade jag med mig. Plus två små, små underbart söta killar som skötte sig exemplariskt efter ät och sov klockan.
Lokalen var jättemysig, solen sken och snön gnistrade.
Det var butiken Handkraft i Piteå som anordnar det hela.
Det gör vi om snart tycker jag!
Tusen tack alla inblandade, hoppas ni hade lika kul som jag och att nu fick lära er något nytt.
Lokalen var jättemysig, solen sken och snön gnistrade.
Det var butiken Handkraft i Piteå som anordnar det hela.
Det gör vi om snart tycker jag!
Tusen tack alla inblandade, hoppas ni hade lika kul som jag och att nu fick lära er något nytt.
fredag 24 februari 2012
Tårta med vit choklad och hallon
Här kommer lite mer om tårtan jag hade på dessertbordet.
Ljusa bottnar
Vit chokladfluff och hallon i massor
Spacklad med grädde
Täckt med dekorfondant
Blommorna i fondant/FP
måndag 20 februari 2012
Brownie cupcakes
Till det lilla dessertbordet som jag gjorde för några helger sedan hade jag dessa små chokladbomber.
Jag hittade ett recept hos Vardagslyx, som jag testade.
Jag hade smält mörk choklad 70% och hackad mjölkchoklad i smeten.
Goda!
Frostingen gjorde jag enl hennes recept, men jag tycker nog att det här är godare. Också det med vit choklad, men lite mindre smörsmak.
söndag 19 februari 2012
Viltmiddag hos syster
Idag har jag och äldsta dottern varit på 5 års kalas i Arvidsjaur hos tjejernas kusin! Riktigt trevligt och förutom ballonger, lekande barn, tårta och paket bjöds det på en god middag.
Mamma hade tjälknul med sig och min syster gjorde potatisgratäng och rödvinssås.
Båda recepten var nya för dagen. Kul att prova lite olika saker.
Rödvinsåsen innehöll bla vanilj och kommer från allt om mat.
Köttet hade tillagats som en vanlig tjälknul i ugnen över natten, men lagen som man sedan lägger köttet i innehöll för oss nya kryddor, enbär, persilja, vitlök och lite mera goda saker.
Gott var det!
Tack för idag alla inblandade.
Middagen avslutades med en spindelmannentårta!
lördag 18 februari 2012
Bröllopstårtor i grönt och vitt med lite guld
Igår sken solen, det droppade från taket och fåglarna kvittrade.
Idag blåser det småspik.
Men kärleken övervinner allt och idag blir Marie och Marcus äkta makar oavsett vädret.
Jag hade fått förtroendet att göra tårtorna, det tackar jag för och hoppas att de smakade!
Tre tårtor skulle stå på en ställning.
Jag gjorde även tre stycken tårtor som inte ska stå på ställningen, de fick en liknande dekor, fast lite enklare.
Ljusa bottnar
Vit chokladfluff
Vit chokladfluff + hallon
Lemoncurdgrädde
Spacklad med grädde och täckt med dekorfondant
Dekorationer i flowerpaste/dekorfondant
Jag har börjat en fotokurs för att lära mig mer om min kamera!
Målet med den är att komma bort från auto!
Tänkte jag skulle prova det igår när jag fotade....det gick sådär.
Några är fotade med auto och några med manuell, lyckades väl kanske inte så bra med det....
söndag 12 februari 2012
Tårtdummy för utställning
I Piteå finns butiken Handkraft, som nu också börjat sälja saker för tårtdekorering.
Under helgen som var hade man här i Skellefteå ett Scrappevent, med deltagare från lite här och där.
Där skulle även denna butik delta och utöver sina scrappbook produkter även visa upp sitt nya sortiment.
Om några veckor ska jag hålla en kurs i just tårtdekorering för dem så därför bidrog jag till inspirationen med en tårta i frigolit.
Jag höll dekoren enkel och stilren.
torsdag 9 februari 2012
Ett dessertbord i miniatyr
Efter en trevlig dag med roligt innehåll, bubbelbad och god mat behöver man något sött.
Med mig till denna tillställning hade jag en liten tårta, små minicupcakes och cake pops.
Ett genomgående tema blev choklad som återfanns i alla godsakerna.
Cake pops
Recepten kommer senare.
tisdag 7 februari 2012
Tusen tack till er alla!
Under december månad var jag med i en tävling om Sveriges godaste julskinkemacka.
Tack vara ett stort stöd från min familj, mina vänner, läsare och alla andra som hjälpte till och röstade vann jag den.
Det här var mitt bidrag
Recept hittar du HÄR.
Det här var mitt bidrag
Recept hittar du HÄR.
Vinsten var en weekend på Spa hotellet Cape East i Haparanda.
Det känns jättekul och jag ser verkligen
fram emot att nyttja mitt pris!
fram emot att nyttja mitt pris!
Så än en gång tusen tack alla ni som röstat!
Jag tror jag kommer att ha det riktigt bra där...
Bilderna är lånade från www.capeeast.se
söndag 5 februari 2012
Star wars tårta till Theo
En liten kille på 6 år önskar sig såklart en star wars tårta, men Yoda på.
Jordgubbssylt och vanilj skulle den smaka och det var precis vad jag fyllde den med.
Enligt pappan så åt han fyllningen och fortsatte sedan att leka på kalaset.
Då känns det som att man lyckats även om fyllningen i sig inte är så märkvärdig. Men det viktiga är att huvudpersonen är nöjd!
Ljusa bottnar
Syltgrädde
Jordgubbssylt + vaniljkräm
Glasskräm och lite sylt.
Av någon mycket konstig anledning så glömde jag att fota tårtan när den var klar.
Tur att det var en kollega som skulle ha den, så han fick fota och skicka över bilderna.
Så dessa bilder är inte mina.
Kvällen innan den skulle hämtas hade jag piffat lite på Yoda, så han stod framme på rumsbordet.
Upp kommer min 5-åring, sätter sig i soffan, tar upp Yoda och knäcker av lasersvärdet!
Vilken lycka.....men det gick att laga med lite vatten, som tur var.
Det är rart med barn......
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)