Fruktsoppa tycker jag är så gott.
Kräm gjord på torkad frukt smakar likadant
fast i lite tjockare form.
fast i lite tjockare form.
Kräm på torkad frukt
6 port
ca 225-250 g torkad blandad frukt
1 liter vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl
Skär frukten i små bitar, koka i vattnet ca 10 minuter.
Tillsätt sedan sockret och koka ca 5 minuter till, eller tills frukten är mjuk.
Ta upp fruktbitarna med hålslev och lägg i en skål.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Häll redningen i kastrullen under omrörning.
Låt koka upp.
Häll det sedan över frukten.
Strö lite socker över krämen så den inte skinnar sig.
Skär frukten i små bitar, koka i vattnet ca 10 minuter.
Tillsätt sedan sockret och koka ca 5 minuter till, eller tills frukten är mjuk.
Ta upp fruktbitarna med hålslev och lägg i en skål.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Häll redningen i kastrullen under omrörning.
Låt koka upp.
Häll det sedan över frukten.
Strö lite socker över krämen så den inte skinnar sig.
Serveras sval med kall mjölk!
Det går också bra att reda krämen med frukten kvar.
Det går också bra att reda krämen med frukten kvar.