fredag 18 februari 2011

Mammas sirapslimpa i långpanna

Bakade en snabb men inte så nyttig sirapslimpa för ett tag sedan.
Familjen mumsar med god aptit.
Den är god, men inte det nyttigaste alternativet till bröd.
Men ibland tycker jag man kan baka lite onyttigare bröd och lyxa till det lite.

Den här limpan bakas på bakpulver och bikarbonat, degen rörs ihop enkelt så den går rätt fort att göra.
Och ja ni hör ju på namnet att receptet kommer från min mamma.


Mammas sirapslimpa - 1 långpanna

1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
4 dl ljus sirap
3 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

rör ihop samtliga ingredienser.
Häll upp i smord långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen.
Först 45 minuter i 100 grader.
Höj sedan ugnstemperaturen till 150 grader och grädda 20 min till.

Ta ut, låt svala, dela i tre limpor.
Ät och njut!

Går bra att frysa.



Äter ni alltid nyttigt bröd?

2 kommentarer:

  1. Perfekt med bröd i långpanna, går ju lite fortare att göra och sedan är sirapslimpa gott också :-)

    SvaraRadera
  2. Mmm, den här limpan låter helt underbart god! :)

    SvaraRadera