onsdag 11 augusti 2010

Biscotti med choklad, mandel, honung och ingefära

Skorpor!
Hur gott är inte det?
Jag gillar det skarpt.
Har länge gått och funderat på biscotti, borde vara nåt som faller mig i smaken.
Och det gjorde det!

För ett tag sedan tog jag mod till mig och testade.
På fina sajten
baka.se hittade jag ett recept, som jag modifierade lite.
Originalreceptet hittar du
här.

Mitt recept innehöll detta

Biscotti med choklad, mandel, honung och ingefära ca 30 st

2 st ägg
1 msk honung citron
½ dl råsocker
0,25 dl socker
50 g smör
50 g vit choklad
50 g mandel
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm ingefära


Ugn 175 grader

Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
Vispa äggvitorna styva med lite salt.
Smält smöret.

Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna.

Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
Vänd i äggvitan.

Rör i smör och forma till en ganska kladdig deg.

Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
Grädda i ugnen i 15-18 min.

Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om det behövs).

Rosta i 4-5 min.

Stäng av ugnen, lämna på glänt och låt dem torka i 30-60 min.
Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.


Jag tycker de blev riktigt goda.
Kanske kunde de torkats lite mer och därmed blivit lite hårdare.
Man borde kunna variera detta i all oändlighet, tillsätta det man gillar, precis som det står i originalreceptet.
Jag valde att plocka bort sesamfrön, då jag inte riktigt gillar det. Den enda honung jag hade hemma var med citron - miss vid inköpet, men super i dessa.
Blandade också vit och mörk choklad.

3 kommentarer:

  1. Biscotti är jättegott. Man kan liksom knapra i sig hur många som helst. :-)

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott, biscotti är verkligen mumsigt

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag har lagt till din blogg på min länklista då jag gillar din blogg =) Du får säga till om du inte vill det!

    Ha det gott!
    Lisa - Sockerrus

    SvaraRadera