onsdag 16 november 2011

Banankaka med nutella

Det stod en öppnad burk med nutella i min kyl som bara ropade på att få bli uppäten...
Men vad skulle jag göra med denna?
På en bänk en bit bort låg några lätt mosiga bananer.

Så det fick bli en banankaka med nutella inuti.

I efterhand hade det kanske varit smart att värma på nutellan lite så den hade blivit lite mjukare och mer följsam så kunde man vispat runt lite som i en tigerkaka.
Det gjorde inte jag, eller jag vispade runt, men den var föga medgörlig.
Slutresultatet blev bitvis väldigt stora områden med nutella och kakan föll nästan sönder lite.
Men jag tycker det blev gott och när den svalat helt höll den ihop rätt bra ändå.


Banankaka

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 bananer
½ dl kaffe (jag tog mjölk denna gång av ren lathet)

Nutella - mängd efter smak och kan uteslutas.

Smörj och bröa en form på 1,5 liter.
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna rör ner varvat med kaffet.
Häll upp smet i halva formen, klicka på nutellan och häll på resten av smeten.
Vänd/vrid lite med en gaffel som när man gör tigerkaka.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.


5 kommentarer:

  1. Hej och tack för ditt deltagande i min förra tävling på bloggen. Missa inte den nya tävlingen som är igång just nu på http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=681

    SvaraRadera
  2. ja älskar nutella,nästa gång får de bli nutella semifreddo.men banan och nutella är ju så gott,även att värma i mikron med choklad i mitten,mums
    ja röstar på dig nu,och ja är också finalist,så hoppas du röstar på mig.länk och info finns på min blogg.
    skulle bli så glad.

    SvaraRadera
  3. Va mycket man kan göra med nutella =) Min dotter bara älskar choklad så denna kanske hon skulle digga =)

    SvaraRadera
  4. Den ser i alla fall grymt god ut! Och stora pölar med nutella har aldrig skadat..!;)

    SvaraRadera
  5. Nutella ska förvaras i rumstemperatur. Då är den inte så stel heller...

    SvaraRadera