Flyttar över lite mer recept från min gamla blogg, så att allt kan hittas på den aktuella.
I somras hade vi besök av några bekanta
Då glutenintolerans fanns med i bilden, ville jag baka nåt som alla kunde äta.
Det käns inte så kul att alltid bjuda på köpt mandeltårta eller dajmtårta som är glutenfri.
Hittade bla annat detta recept, som det fick bli.
Chokladtårta på enkelt vis 1 tårta, 10-12 bitar
100 g smör
200 g mörk choklad 70%
2 dl strösocker
4 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en 2 liters kastrull.
Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån i 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde och ev. hallonsås eller bär.
Bra att det finns alternativ! Det här ska sparas inför framtiden. :)
SvaraRaderaSparar jag genast, glutenfria recept är alltid kanon att ha
SvaraRadera