söndag 1 april 2012

Citronmousse

Frisk, fräsch och lite syrlig!


Citronmousse

3 gelatinblad
3 ägg
2 ½ dl grädde
2 dl socker
1 citron - rivet skal.
¾ dl citronsaft
¾ dl lemoncurd
2 tsk vatten

Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa grädden.
Vispa äggulorna pösigt, tillsätt citronsaft och skal, vänd ner grädden.
Smält gelatinet i kastrull med lite vatten.
Rör ner gelatin och äggvitor i äggulesmeten.

Rör ihop lemoncurd och vatten och bred på bottnen, sedan lägger man på moussen.
Detta kan uteslutas och man kan ha moussen som den är.

Räcker till ett lager på en tårta, 24 cm i diameter.

Gott tillsammans med hallon, vit choklad och säkert massor mer som jag inte provat.


Receptet kommer från någon veckotidning som jag tagit hos mamma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar