Den här kakan är enkel att slänga ihop och mkt god att äta.
Jag tror den dessutom har några namn till, Pitekaka är ett.
Kanske vet du något mer?
Kanske vet du något mer?
Sommarkaka
3 dl mjölk
4 dl socker
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
1 ägg
Rör ihop alla ingredienser och häll i en långpanna, smord och bröad eller med bakplåtspapper.
Glasyr:
200 g smält margarin
2 dl socker
4 tsk kakao
3 dl havregryn
Rör ihop ingredienserna och lägg på kakan.
Grädda i 200° i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg och är genomgräddad.
Åhh, sommarkaka! Men har du kakao i toppingen? Jag har alltid kanel istället ;-)
SvaraRaderaLåter nog gott det med :-)
Ha det fint!
Kanel måste jag nog testa! =) Ha det fint du med =)
RaderaSå gott den ser ut! Tror inte jag ätit en sådan kaka!
SvaraRaderaDå måste du prova den =)
RaderaVi brukar kalla den Bullabulla... ;) God är den!
SvaraRaderaJag har kanel istället för kakao oxå...
Låter som en kaka som jg absolut ska testa att baka imorgon! För säkerhets skull ska jag testa en med kakao och en med kanel eftersom jag blev nyfiken på de olika resultaten kommer jAg ihåg det ska jag gå in här och skriva om resultaten. Annars kan ni läsa om det på min blogg!
SvaraRaderaLåter bra Lotta! Spännande att få höra vilken du tyckte var bäst. Hoppas du kommer tillbaka med ett utlåtande, annars får jag hålla koll på din blogg!
RaderaDen lät intressant, gillar idén med havregrynstopping!
SvaraRadera