För en tid sedan fick jag ett mail från NyhlénsHugossons, där de frågade om jag ville vara med i en tävling där förstapriset verkligen var något jag och min man skulle uppskatta.
Jag tackade ja, hämtade ut mitt provpaket med julskinka och satte igång testerna.
Det slutliga resultatet blev detta.
Kanske blev lite tokigt med höstlöv och julskinka på bilden,
men jag tyckte färgerna passade utmärkt ihop,
så jag kunde inte låta bli.
Strålande sol, varmgult höstljus
och vindstilla skulle jag vilja skriva.
Men det blåste nästan storm, så jag fick jaga mina vackra höstlöv mellan bilderna.
Hade vi hunnit få snö skulle smörgåsen legat
i en snödriva under fotningen.
Kanske blev lite tokigt med höstlöv och julskinka på bilden,
men jag tyckte färgerna passade utmärkt ihop,
så jag kunde inte låta bli.
Strålande sol, varmgult höstljus
och vindstilla skulle jag vilja skriva.
Men det blåste nästan storm, så jag fick jaga mina vackra höstlöv mellan bilderna.
Hade vi hunnit få snö skulle smörgåsen legat
i en snödriva under fotningen.
Julens lingondröm
Lingonbröd jag hade hembakat
Smör jag använde Norrgott
Valfri sallad
Julskinka såklart Nyhlen Hugossons
Sås:
Creme fraiche
Rödlök
Rött äpple - lite fast och smakrikt
Lingon - frysta
Salt, peppar
En god senap
Bre smörgåsen med smöret.
Lägg på sallad och skinka.
Vispa crème fraichen fluffig och ganska fast.
Hacka rödläk fint.
Tärna äpplet fint med skalet kvar.
Blanda lök och äpple med creme fraiche, smaka av med kryddor och senap.
Vänd sist ner lite lingon, var försiktig så de inte går sönder.
Toppa med några lingon för syns skull.
Toppa med några lingon för syns skull.
Ibland kan jag känna att det gamla, traditionella inte längre får finnas i dagens matindustri.
Det ska vara nya kryddor, smaker och konstellationer hela tiden. Jag har valt att hålla mitt bidrag traditionellt, just av den anledningen att jag tycker inte att det nödvändigtvis blir godare för att man använder en massa nya produkter och för att julen är lite traditionell för mig.
Jag spånade fritt, mina tankar florerade kring äpple och lingon. Sen frågade jag släkt, vänner och kollegor om hur deras perfekta julskinkemacka skulle vara.
Utifrån allt detta komponerade jag ihop 3 olika kombinationer.
Efter provsmakning av mig själv, min man och svärmor föll det slutliga valet på detta bidrag.
Nu håller jag tummarna!
Det ska vara nya kryddor, smaker och konstellationer hela tiden. Jag har valt att hålla mitt bidrag traditionellt, just av den anledningen att jag tycker inte att det nödvändigtvis blir godare för att man använder en massa nya produkter och för att julen är lite traditionell för mig.
Jag spånade fritt, mina tankar florerade kring äpple och lingon. Sen frågade jag släkt, vänner och kollegor om hur deras perfekta julskinkemacka skulle vara.
Utifrån allt detta komponerade jag ihop 3 olika kombinationer.
Efter provsmakning av mig själv, min man och svärmor föll det slutliga valet på detta bidrag.
Nu håller jag tummarna!
otroligt vackra bilder! Det ser väldigt gott ut :P
SvaraRaderaGud villka vackra, naturnära bilder du tar! Lycka till i tävlingen!
SvaraRadera