Den här typen av bröd är så smidiga och kan varieras till oändlighet.
Ta det du har hemma, av frön, flingor, torkad frukt/bär, nötter och blanda ihop.
Snabbt rör ihop bröd
4 ½ dl turkisk youghurt
½ dl brödsirap
1 dl vetekross
1 dl boveteflingor
1 dl havregryn
½ linfrön
2 dl rågsikt
3 dl siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Känn av så du inte tar för mycket mjöl, smeten ska vara ganska fast, men inte som en deg.
Häll i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175° ca 40-60 min tills det fått fin färg.
|
onsdag 29 februari 2012
Snabbt bröd med turkisk youghurt
Etiketter:
Bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
älskar turkisk yoghurt och kan äta till allt,och har även gjort bröd med yoghurt,och detta låter ju underbart gott
SvaraRadera