När jag var liten tyckte jag verkligen inte om lingonen i lingonsylten.
De var och är helt enkelt inte goda!
Min mormor brukade sila bort bären så bara "såsen" blev kvar när vi skulle äta palt.
Det är vad jag kallar för en genomsnäll mormor och ett mycket bortskämt barnbarn.
Speciellt när jag egentligen helst bara åt palt och mycket smör.
Hur som så gjorde samma genomsnälla mormor ibland klappgröt.
Det tycker jag är jättegott, har ni inte testat så tycker jag ni ska göra det.
Klappgröt
4 portioner (lite mindre i storleken)
5 dl vatten
2 dl lingonsylt
1¼ dl mannagryn
Koka upp vatten och sylt.
Vispa ner mannagrynet
Koka på svag värme i 4-5 minuter.
Häll upp i en skål och vispa ljust och pösigt med elvispen.
Servera med kall mjölk.
Servera den med laktos -eller mjölkfri dryck så kan även de som är känsliga för det äta denna gröt.
Vispgröt för mig :) Gröten är verkligen ett barndomsminne!
SvaraRadera