tisdag 13 mars 2012

Glutenfri tårtbotten



Glutenfri tårtbotten
5 ägg
3 dl strösocker
2,5-3 tsk bakpulver
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl  maizena
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt.
Sikta ner mjölsorterna och bakpulver.
Blanda om.
Smörj och bröa eller klä formen med bakplåtspapper.
Häll upp i form med löstagbar kant 24 cm i diameter.
Grädda längst ner i ugnen på 175° i ca 35-45 minuter, kolla med sticka så den är klar.

Bottnen blir ganska hög och går utmärkt att dela i 4 delar, så man kan ha tre lager fyllning om man önskar.

5 kommentarer:

  1. Hej
    Ska det vara 1,5 dl potatismjöl + 3 tsk potatismjöl?
    mvh pär

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt! Tryckfelsnisse hade varit framme!

      Radera
  2. Svar
    1. Förlåt! 3 dl socker, nu är receptet rätt!

      Radera
  3. Nu är receptet som det ska vara! Ber så mycket om ursäkt, förstår inte vad jag tänkte med när jag skrev ner det, mycket märkligt blev det alltihopa!!

    SvaraRadera