I somras hade vi en en mycket trevlig trädgårdsfest.
Var och en fick ta med sig en valfri paj.
Min syster hade med sig bland annat denna ananaspaj.
Har ni inte testat det tycker jag verkligen ni ska göra det.
Den är härligt fräsch med lite syra och sötma i en ljuv kombination.
Ananaspaj
Pajdeg:
150 g margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält margarin och rör ner övriga ingredienser.
Tryck ut i pajform.
Fyllning:
1 burk (275 g) krossad ananas eller bitar/ringar
1 burk creme fraiche
½ dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Låt ananasen rinna av, väljer du ringar skär du dem i lagom stora bitar.
Rör ihop alla ingredienser och tillsätt ananasen.
Häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200°, ca 35 minuter.
Serveras sval med lättvispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker.
Åh, jag älskar ananaspaj!
SvaraRadera