De här rutorna kan väl egentligen liknas vid en variant av godis.
De är lite hårda, söta och goda!
Cornflakeskakor ca 35 st
1½ dl ljus sirap
1½ dl strösocler
8 dl cornflakes
200 g jordnötssmör
200 g blockchoklad
Koka ihop socker och sirap.
Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke, rör ner sockerkrämen.
Bred ut kakan på bakplåtspapper i en lagom stor form, den ska vara ca 1 cm tjock.
Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad (mörk eller ljus är en smaksak)
Bred den över kakan, låt stelna.
Skär i bitar, ca 4 x 4 cm.
Jag hade nog både mörk och ljus choklad, Kakorna är ganska söta i sig så mörk kan nog passa lite bättre tycker jag.
Dessa borde även gå att göra glutenfria om det finns såna flingor att använda.
Men va gott och enkelt! Tack för tipset!
SvaraRaderaKramkram
Det kanske man ska testa, låter väldigt gott!
SvaraRadera