Dessa mjuka raringar bakade vi häromdagen.
Jag fegade ur och tog i lite vetemjöl också.
Gott, barnen tryckte flera stycken samma dag!
Polarkakor 20 st
50 g smör
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt (jag tog 10 dl rågsikt och 5 dl vetemjöl)
Smält smöret, tillsätt vattnet och låt bli ca 37° varmt.
Blanda samtliga ingredienser, låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i 20 bitar, forma till runda bollar och kavla ut till rundlar ca 16 cm i diameter.
Nagga och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jasa 10 minuter.
Grädda mitt i ugnen 275° i 3-5 minuter.
Svalna på galler under bakduk.
Jag tror man kan ha mindre mängd mjöl än de 15 dl jag hade, tycker nästan de blev lite kompakta.
Jag gjorde också såna här förra helgen. Gräddade dock mina bara i 3 minuter. Plus att jag körde några i taget på en het plåt och nedre delen av ugnen.
SvaraRaderaSå gott det ser ut! Nybakat bröd är det bästa!
SvaraRadera