Dumlekakor, som jag gjorde om lite efter var som fanns hemma, och som vanligt bara en halv sats.
Jag bakar ju ofta halva satser för att kunna göra flera olika sorter istället utan att få en överfull frys.
Fiffigt tycker jag!
Jag tog Dumle pepparkaka för lite juligare touch.
Sen hade jag inga Noblesse hemma, så det fick bli lite hackad geischa istället.
Dumlekaka med Noblesse 24 st
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor original (jag tog gingerbread)
1 ask Noblesse, rosa ask, eller valfri för annan smak (jag tog hackad Geischa)
24 st bakformar i folie
Blanda margarin, socker, mjöl och bakpulver till en smidig deg.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Lägg i formarna och tryck ner en halv dumle i varje.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
Ta ut kakorna och strö/lägg på chokladen och låt smälta över.
Ställ kallt så chokladen stelnar.
Så gott :-)
SvaraRaderaLåter mycket gott!
SvaraRadera