fredag 2 december 2011

Kladdkaka i all enkelhet

Det finns förmodligen en hel uppsjö av recept på kladdkaka.
Ibland när man vill ha det lite basic och enkelt är detta ett perfekt recept.
Bara vanliga ingredienser, som nästan alltid finns hemma....i alla fall hos en bakande familj.



Kladdkaka
100 g margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smält margarin.
Visa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt smöret sist.

Häll smeten i en rund låg glasform ca 27 cm i diameter.
Grädda kakan i 175° ca 10-15 min.
Låt svalna.
Förvara kallt till servering.

Sikta över florsocker och servera med vispad grädde eller glass.






Och du! 
Glöm inte rösta på mig i tävlingen om Sveriges godaste skinkmacka!
Klicka på bilden till höger längst upp på bloggen så kommer du direkt till sidan!

3 kommentarer:

  1. Fixat =) och sen vill jag säga att kladdkakan ser gudomligt god ute =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Gott - bara man byter ut margarin mot smör! Det blir ALLTID godare med smör.

    SvaraRadera