Den här tårtan bjöd jag mina superduktiga kursare på senaste tårtkursen.
Ville testa denna variant av tårta.
Spacklad med grädde färgad med lite kakao
Dekor i FP/fondant och marispan.
Jag var tvungen att göra den klar kvällen före den skulle ätas och det var inte så bra.
"Träbitarna" efter kanten mjuknade av grädden, några gick av och vissa böjde sig inåt.
Ska man göra denna variant är det nog bra om man kan dekorera den just innan den ska ätas.
Eller kanske nån annan har ett bra tips?!
Super fin
SvaraRaderaTack!
RaderaGu´va läckert med "träpinnarna" runt om!
SvaraRaderaOm man gör den dagen innan kanske man kan göra som med sp-lock och fodrar med liite margarin eller det kanske blir kladdigt?
Hur som helst så är tårtan skitsnygg! :)
Ja det hade kanske funkat med lite fodring, smart tanke! =)
RaderaAlternativet kan ju vara att sätta i lite FP i "pinnarna", så blir de stadigare i sig själva...
Wow, vilken läcker tårta!
SvaraRaderaTack Lisa!
RaderaVilken härlig tårta! Jättefin!
SvaraRaderaTack tack =)
RaderaHej :) Jätte fin tårta! Ang problemet med Träbitarna och grädden så är mitt tips att använda smörkräm istället. Fukten i grädden kan göra att sugarpasten börjar svettas, smälter eller om inte annat tappar formen. Det händer inte om man använder smörkräm.
SvaraRadera/Vicki
Smart tanke med smörkräm =)
Radera