Den här fyllningen hittade jag också hos baka baka liten kaka.
Jättegod och enkel att göra, tar inte lika mycket tid som ganasche.
Jag gjorde dock om receptet lite.
Vaniljmousse
100 g vit choklad
125 g creme fraiche
2 dl grädde
Smält chokladen och låt den svalna lite.
Rör ner creme fraichen.
Vispa grädden, jag tog mellangrädde och vänd ner den.
Låt stå i kylskåp ca 1 timma innan du fyller din tårta.
Räcker till ett lager i en tårta på 24 cm.
Hej!
SvaraRaderaJag har precis startat "My Sweet Party" och skulle gärna vilja att du delatar med ett bidrag. Månadens tema är choklad. Kika in på min blogg för mer detaljer
http://meandmysweets.blogspot.co.uk/2012...olate-cake-love.html
XXX Johanna
Det lät spännande, ska kolla in det!
RaderaÅh, det lät gott. Vilken smakkombination rekommenderar du tillsammans med detta?
SvaraRaderaJag hade den tillsammans med blåbärsmoussen, men jag är helt ävertygad om att hallon, jordgubb och kanske citrusmousse funkar kanon till detta!
RaderaHej, tänkte höra om du har nå tips om man vill göra samma tårta som du gjorde på dekoreringkursen, fast täcka med marsipan. Om du har nå tips vad som kan vara gott att täcka tårtan med? :)
SvaraRaderaHej!
RaderaMed täcka menar du då det du ska spackla med runt tårtan innan du lägger på marsipan? Isåfall skulle jag säga grädde eller marängsmörkräm.
Om du tar grädde bör du olja in marsipanen på den sida som ska ligga mot grädden. =)