De här små söta kakorna fanns i tidningen Hembakat för inte så längesedan.
Smakar ungefär som hallongrottor, men det är ju lite kul att de har en annan form.
Blommiga hallongrottor
200 g smör, rumsvarmt
3/4 dl socker
1 äggula
1 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
Garnering hallonsylt, eller annan om man så önskar
Tärna smöret och arbeta ihop till en deg tillsammans med övriga ingredienser.
Låt vila i kylskåp ca 1 tim.
Ugn 175°
Tryck/kavla ut degen ca 1-2 cm tjock och ta ut kakorna med pepparkaksform i lagom storlek.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Tryck en fördjupning mitt på kakan med tummen, klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna.
Oj, så söta!
SvaraRaderaÅ vad fina!Nu ångrar jag att jag inte använde formar när jag gjorde kakor häromdagen.. det får bli nästa gång :)
SvaraRadera