onsdag 29 februari 2012

Snabbt bröd med turkisk youghurt

Den här typen av bröd är så smidiga och kan varieras till oändlighet.
Ta det du har hemma, av frön, flingor, torkad frukt/bär, nötter och blanda ihop.



Snabbt rör ihop bröd
4 ½ dl turkisk youghurt
½ dl brödsirap
1 dl vetekross
1 dl boveteflingor
1 dl havregryn
½ linfrön
2 dl rågsikt
3 dl siktat dinkelmjöl
1 ½ tsk salt
1 ½ bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Känn av så du inte tar för mycket mjöl, smeten ska vara ganska fast, men inte som en deg.
Häll i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175° ca 40-60 min tills det fått fin färg.













1 kommentar:

  1. älskar turkisk yoghurt och kan äta till allt,och har även gjort bröd med yoghurt,och detta låter ju underbart gott

    SvaraRadera