måndag 30 april 2012

Kladdiga chokladmuffins med mintchokladfyllning


Här kommer det utlovade receptet på dessa små läckerheter..


Receptet hittade jag inne hos Mat med Suss

Jag gjorde dock om fyllningen lite, så här kommer mitt recept, originalet hittar ni via länken ovan.

Kladdiga chokladmuffins med mintchokladfyllning
ca 12 st

100 g smör 
2 ägg 
2,5 dl socker 
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt 
4 msk kakao 
1,5 dl vetemjöl

Chokladkräm:
50 g smör
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao (ev lite mindre om man har choklad i)
ca 100 g mörk choklad med mintkrisp (ingår inte i originalreceptet)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Smält smöret, vispa ägg och socker.
Tillsätt de övriga ingredienserna till äggsmeten. 
Blanda till sist i det smälta smöret. 
Fördela smeten i muffinsformar. Använd gärna muffinsplåt.
 Grädda mitt i ugnen i 200°c i ca 10 minuter.

Smält smör till fyllningen, tillsätt mjöl, socker och kakao. 
Rör till en smet. 
Tillsätt mjölk och grädde och hackad choklad efter smak.
Koka tills smeten tjocknar (det tar några minuter). Rör hela tiden, så att krämen inte bränner fast.

När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir en liten grop i varje muffins. 
Skeda i chokladkräm i varje grop. 
Låt muffinsen svalna i kylen, går bra att frysa.
De blir ganska maffiga, så vi åt lättvispad grädde och hallon till.

3 kommentarer:

  1. Intressant, kanske måste testas vid tillfälle!

    SvaraRadera
  2. Det går bra att lämna av en låda innehållande dessa på Ventilgränd 3 den 7 juni. Ödmjuka hälsningar från en trogen läsare ;)

    SvaraRadera
  3. Ska tästa att baka. Kommer säkert att bli gott.

    SvaraRadera