tisdag 24 april 2012

Mjölkfria tekakor med skrädmjöl

På affären fanns det en påse med skrädmjöl.
Tänkte att jag skulle prova det.
Resultatet blev ganska bra, de smakar havre.

Jag gjorde dessa mjölkfria genom att baka dem på solhavre och mjölkfritt smör.


Tekakor med skrädmjöl
ca 16 st

1/2 l mjölk
1 hg smör
1/2 dl socker
2 tsk salt
50 g jäst
4-5 dl skrädmjöl
6-8 dl vetemjöl

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37 grader.
Blanda i de övriga ingredienserna.
Spara lite av mjölet till utbakningen.
Baka ut direkt och låt jäsa på plåten.
Degen delas i 16 bitar och plattas ut till små kakor.
Grädda i 250° ca 10 min eller tills de fått fin färg.






2 kommentarer: