tisdag 17 april 2012

Vårliga Cupcakes

Jag spenderade hela min påskhelg på jobbet. 
Helt okej när man är inställd på det.
Men lite gott fika kan man väl få även om man jobbar.

Jag bakade lite vaniljmuffins fyllda med hallon och toppade med vit chokladfrosting. Dekorerade med små blommor i pastelliga färger.




Vaniljmuffins 10-14 st

4 dl mjöl
3 dl socker
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
2 dl gräddmjölk (grädde och mjölk blandat)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Ugn 175°
Sikta ihop de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt smöret och häll på hälften av gräddmjölken.
Rör väl med elvisp.

I en annan skål vispar du ihop resten av gräddmjölken, ägg och vaniljsocker .
Blanda ner i mjölsmeten och rör slät.

Fyll muffinsformar till ca ½ eller ⅔.
Smaksätt om du vill.
Grädda mitt i ugnen ca 15-25 minuter.
Prova med sticka så det är torra.



Vit chokladfrosting räcker till ca 12 cupcakes

100 g vit choklad
200 g philadelfiaost
60 g smör
60 g florsocker

Smält chokladen och låt svalna.
Vispa resterande ingredienser till en jämn smet.
Tillsätt chokladen och vispa till en pösig smet.

Spritsa eller bred på dina cupcakes.

Vill man ha den lite mera tunnflytande så kan man vispa den mindre och kanske också minska på mängden färskost.
Önskar man mera chokladsmak går det öka den till 200 g.

2 kommentarer:

  1. Väldigt söta cuppisar =) Var har du köpt dekorationsblommorna?
    Kram

    SvaraRadera