söndag 20 maj 2012

Blommig tårta

Den här tårtan bjöd jag mina superduktiga kursare på senaste tårtkursen.

Ville testa denna variant av tårta.





Spacklad med grädde färgad med lite kakao
Dekor i FP/fondant och marispan.





Jag var tvungen att göra den klar kvällen före den skulle ätas och det var inte så bra.
"Träbitarna" efter kanten mjuknade av grädden, några gick av och vissa böjde sig inåt.
Ska man göra denna variant är det nog bra om man kan dekorera den just innan den ska ätas.

Eller kanske nån annan har ett bra tips?!





10 kommentarer:

  1. Gu´va läckert med "träpinnarna" runt om!
    Om man gör den dagen innan kanske man kan göra som med sp-lock och fodrar med liite margarin eller det kanske blir kladdigt?
    Hur som helst så är tårtan skitsnygg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hade kanske funkat med lite fodring, smart tanke! =)
      Alternativet kan ju vara att sätta i lite FP i "pinnarna", så blir de stadigare i sig själva...

      Radera
  2. Vilken härlig tårta! Jättefin!

    SvaraRadera
  3. Hej :) Jätte fin tårta! Ang problemet med Träbitarna och grädden så är mitt tips att använda smörkräm istället. Fukten i grädden kan göra att sugarpasten börjar svettas, smälter eller om inte annat tappar formen. Det händer inte om man använder smörkräm.

    /Vicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart tanke med smörkräm =)

      Radera