torsdag 2 augusti 2012

Jordgubbstårta i all enkelhet

Sugerpaste, fondant, marsipan, ganascher, mousser och allt annat piffigt i all ära...

Men helt seriöst! Vad slår egentligen en hederlig jordgubbstårta?!

Min man ville ha en sådan när han fyllde år, jordgubbar, banan, köpt marsan och köpt chokladmousse toppat med en massa grädde!

Sagt och gjort, allt han önskade fick han.
Och visst jag tycker nog att hemgjort är godast och förmodligen nyttigare också då man vet vad man stoppat i den.


Men ibland är det mer än okej att köra halvfabrikat och den här var en sån gång.




Så släpp alla måsten och krav på att vara den där perfekta hemmafrun som lagar allt från grunden.
Våga använda köpt marsan och njut av all tid du hinner spendera med "födelsedagsbarnet" och andra istället för att svettas i köket med snitsiga dekorationer!

Vem behöver egentligen mer än jordgubbar och grädde?!
Jättegott!

4 kommentarer:

  1. Fast i all enkelhet så gjorde du en riktigt snygg tårta! ;)

    SvaraRadera
  2. Låter och ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  3. Har just börjat med tårtdekorationer, och har köpt lite sockerpasta och flowerpaste. Jag vet att det torkar fortare med en blandning av dessa två, men är ändå lite osäker på hur mycket man egentligen ska blanda. Ska jag köra på en 50/50 blandning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul! Ju mer Flowerpasta du tar i blandningen dest fortare torkar och stelnar den. Allt från 30/70 till 50/50 funkar bra.
      Det beror lite på vad du ska göra och vilken sockerpasta du använder, de skiljer sig lite i konsistens, vissa är mjukare än andra. Vill man ha mkt stadga måste man ta i mer flowerpaste eller ibland bara använda den ensam.
      Är man nybörjare eller känner att man vill ha lite mer tid på sig att modellera tycker jag att man tar lite mindre mängd FP och låter det man gjort ligga nån dag så har det torkat och är stelt även med mindre mängd FP.
      Hoppas det var svar på dina frågor, lycka till och hör av dig om du har mer funderingar =)

      Radera