lördag 12 november 2011

Höstnytt från Pågen - Vetebullar kardemumma och vanilj

När jag var liten bakade min mormor jättegoda vetebrödslängder.
Det var bara vanlig vetedeg, flatade till längder.
Jättegott med ett glas mjölk till.
Dessa för mina tankar tillbaka till min barndoms tider.






Kardemumma ger en karakteristisk smak av vetebullar.
Påminner dock lite om semelbullar, men går utmärkt att äta med ett glas mjölk som de är.
Flickorna åt med god aptit.
Konisistenser är mjuk och luftig utan att bli ihålig.




När man öppnar påsen möts man av en härlig vaniljdoft, men blir verkligen spänd av förväntan inför hur de ska smaka.
Smaken är okej, men det luktar mer vanilj än vad det smakar.
Bra konsistens, inte torra.



Sammantaget blir båda dessa bullar godkända.
Bra som ett lite mindre sliskigt alternativ till fikat.

Betyg 3,5 / 5

Man borde kunna använda dem till lite annat också.
Kanske fylla dem, toppa med lite glasyr eller liknande om man så vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar