tisdag 8 maj 2012

Hallongrottor i annan tappning

De här små söta kakorna fanns i tidningen Hembakat för inte så längesedan.
Smakar ungefär som hallongrottor, men det är ju lite kul att de har en annan form.


Blommiga hallongrottor
200 g smör, rumsvarmt
3/4 dl socker
1 äggula
1 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 - 5 dl vetemjöl

Garnering hallonsylt, eller annan om man så önskar

Tärna smöret och arbeta ihop till en deg tillsammans med övriga ingredienser.
Låt vila i kylskåp ca 1 tim.
Ugn 175°
Tryck/kavla ut degen ca 1-2 cm tjock och ta ut kakorna med pepparkaksform i lagom storlek.
Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Tryck en fördjupning mitt på kakan med tummen, klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna.



2 kommentarer:

  1. Å vad fina!Nu ångrar jag att jag inte använde formar när jag gjorde kakor häromdagen.. det får bli nästa gång :)

    SvaraRadera