Vilken härlig helg det varit!
På begäran grillade vi hamburgare och åt lunch ute idag - Härligt!
I rabatten spirar små krokusar, irisblad och tulpaner. Det om något är väl ett vårtecker - krokusblad som skjuter upp genom snön!
I rabatten spirar små krokusar, irisblad och tulpaner. Det om något är väl ett vårtecker - krokusblad som skjuter upp genom snön!
Lördagens premiärgrill var mycket gott!
Vi gjorde det dock enkelt för oss: kotletter, köpt potatissallad och en riktigt god sås, som vi kan kalla för tomatsås.
Har inget exakt recept, tror det kan ha stått bak på nåt gräddfilspaket från norrmejerier, men är inte säker.
Tomatsås
Creme fraiche eller gräddfil
Soltorkade tomater som mixas ihop med gräddfilen
Sen tillsätter man färsk tomat skuren i bitar
Kryddar på med lite salladskrydda, salt och svartpeppar
Till efterrätt blev det blåbärspaj som innebar att min gamla trotjänare Vår kokbok ble utbytt för Lelia.
Tomatsås
Creme fraiche eller gräddfil
Soltorkade tomater som mixas ihop med gräddfilen
Sen tillsätter man färsk tomat skuren i bitar
Kryddar på med lite salladskrydda, salt och svartpeppar
Till efterrätt blev det blåbärspaj som innebar att min gamla trotjänare Vår kokbok ble utbytt för Lelia.
Provade ett nytt smuldegs recept, som krävde en hel del modifiering för att bli just en smuldeg och inte en smörklump.
Men resultatet blev gott enligt mig.
Upptäcker nu att receptet i boken inte är detsamma som finns HÄR. Det var 50 gram mer smör i boken, vilket kan förklara smörklumpen!
Till min fyllninga hade jag bara blåbär, lite maizena och lite socker efter behag.
Upptäcker nu att receptet i boken inte är detsamma som finns HÄR. Det var 50 gram mer smör i boken, vilket kan förklara smörklumpen!
Till min fyllninga hade jag bara blåbär, lite maizena och lite socker efter behag.
Fanns flera fyllningar som verkade smaskiga på receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar