Trots att jag gillar att baka tycker jag det är skönt med något som är enkelt och går fort ibland.
Många bröd som verkar jättegoda ska knådas i maskin i flera minuter.
Jag äger ju ingen assistent så de faller helt enkelt bort av den orsaken.
Detta är ett snabbt och enkelt recept, som jag klippt ut från någon tidning någon gång.
Kräver få ingredienser och kräver en ytterst liten arbetsinsats.
Perfekt när man är på det humöret.
De blir lite sega och smakar gott!
Stjälp - ut - bröd ca 15 st
25 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
1 msk vit baksirap eller honung
13 dl vetemjöl
+ vetemjöl till utbakning
Smula ner jästen i en bunke tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, sirap/honung och mjöl. Arbeta snabbt samman till en slät men lös deg.
Strö lite vetemjöl över degen och täck bunken med bakduk, låt jäsa i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 250
Strö ut ca 1 dl vetemjöl på bak bordet. Stjälp varsamt ut degen utan att knåda. Strö över lite mjöl ovanpå degen.
Tryck varsamt ut degen, utan att för mycket luft går ur den, till måtten 35 x 30 cm.
Skär, gärna med en degskrapa upp degen i 5 remsor. Dela varje remsa i 3 bitar.
Lägg bröden på två bakpapperklädda plåtar. Grädda genast mitt i ugnen ca 15-18 minuter medan den andra plåten ställs lite svalt. Grädda sen den andra plåten. Låt svalna utan bakduk.
Jag brukar göra mina i lite varierande form, till en buffé gjorde jag dem lite långsmala så man kunde äta utan smör på om man ville. annars brukar jag skära dem lite som andan faller på, gör inte så mycket att de är ojämna i formen tycker jag.
Det går bra att frysa dem, kör dem i micron så blir de nästan som nygräddade igen.
Goda med endast smör på eller med något gott pålägg.
Det går bra att frysa dem, kör dem i micron så blir de nästan som nygräddade igen.
Goda med endast smör på eller med något gott pålägg.
Så gott det ser ut, perfekt med stjälp ut bröd :-)
SvaraRaderaJag älskar enkla recept och det var ju verkligen det. Måste testas.
SvaraRaderaSer gott ut. Jag gillar också enkla recept, det är inte alltid man känner för att knepa och knåpa en massa.
SvaraRaderaDet är verkligen ett perfekt recept, hoppas bara att ni gillar det ni med om ni testar:)
SvaraRaderaTack för ett underbart recept!
SvaraRaderaDet är så otroligt gott och enkelt att göra!
Jag ser alltid till att ha i frysen. Passar så bra till kvällsteet.