onsdag 11 januari 2012

Cinnamon Rolls

 Jag bakar alltid stora bullar, men dom här tog nog priset.
Men det var ju meningen att de skulle vara stora också.

Hittade dessa på Lisas blogg Sockerrus, tänkte jag skulle testa dem då de enligt utsago skulle vara mycket goda. Receptet hittar du HÄR.

Tja de var stora, goda och amerikanska.
Men om det var så väldigt mycket godare än mina vanliga bullar vet jag inte.

Men det var kul att prova och kul om man vill bjuda på kaffe och bulle!
Så mycket mer orkar man nog inte.


Cinnamon Rolls
12 megastora bullar

Bullar:
240 ml varm mjölk - ca 45grader
35 g torrjäst
¼ dl socker
80 g smör - rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
ca 9 ½ dl mjöl

Fyllning:
150 g farinsocker
2½ msk kanel
80 g smör - rumsvarmt

Glasyr:
125 g smör - rumsvarmt
3 ½ dl florsocker
80 g cream cheese
½ tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt

Lös upp jästen i den varma mjölken.
Tillsätt socker, smör, salt och ägg och sist mjöl och blanda väl.
Knåda ihop till en deg, jäs ca 1h.

Blanda farinsocker och kanel i en skål medan du väntar på att degen ska jäsa.
Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
Bred ut smöret och strö över sockerblandningen (allt).
Rulla ihop och skär 12 stycken, ca 4,5 cm breda skivor och lägg 6 st på varje plåt.
Låt jäsa i 30 min under en bakduk.

Gör i ordning glasyren genom att blanda ihop alla ingredienser.
Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det kan man stoppa in den i micron en liten stund.

Grädda bullarna mitt i ugnen 200° ca 10 min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.



Går bra att frysa, micras en liten stund innan man äter dem för att de ska smaka som bäst efter frysning.


Baka och njut!

Vilka är dina favoritbullar?




6 kommentarer:

  1. Men snälla va gott detta såg ut att vara! Grym som vanligt ;-)
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. Det såg väldigt spännande ut! Mina favoritbullar är nog chokladbullar, det bästa av två världar! De påminner lite om pain au chocolat som är ett av mina favoritbakverk! Finns recept på dem hos mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig bakat chokladbullar!! Kanske dags att testa det, ska kika in o kolla upp det hos dig!

      Radera