lördag 3 december 2011

Cracked chokladcookies

Jag var bara tvungen att testa dessa kakor.
De ser inte bara jätteläckra ut utan smakade även gudomligt gott.
Ganska stark chokladsmak, så tycker man inte om mörk choklad ska man nog baka något annat.

Jag uteslöt kardemumman, originalreceptet hittar du HÄR.

Sen hade jag nog för lite florsocker, då det brändes och kakorna fick inte den där vita fina ytan.



Chocolate crackles  ca 18 st

100 g mörk kvalitetschoklad
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1,5 dl farinsocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
0,25 dl mjölk

1 dl strösocker
0,5 dl florsocker

Hacka chokladen, smält över vattenbad och låt svalna något.
Vispa smör och farinsocker, vispa i ägget.
Tillsätt vaniljsocker och den smälta chokladen.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och mjölken,
Degen ska vara lätt kladdig.

Forma till en rulle, plasta in och låt vila i kylen några timmar.

Ugn 175°
Skär 18 bitar av degrullen, forma till bollar, som du plattar ut lätt.
Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.

Lägg på plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen ca 14 min tills ytan spruckit.

1 kommentar:

  1. Låter gott! Jag har aldrig smakat på dessa kakor, men har dem på to do-listan :)

    SvaraRadera