onsdag 28 mars 2012

Kräm på torkad frukt

Fruktsoppa tycker jag är så gott.
Kräm gjord på torkad frukt smakar likadant 
fast i lite tjockare form.



Kräm på torkad frukt
6 port

ca 225-250 g torkad blandad frukt
1 liter vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl


Skär frukten i små bitar, koka i vattnet ca 10 minuter.
Tillsätt sedan sockret och koka ca 5 minuter till, eller tills frukten är mjuk.
Ta upp fruktbitarna med hålslev och lägg i en skål. 
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. 
Häll redningen i kastrullen under omrörning.
Låt koka upp.
Häll det sedan över frukten.
Strö lite socker över krämen så den inte skinnar sig.


Serveras sval med kall mjölk!


Det går också bra att reda krämen med frukten kvar.

6 kommentarer:

  1. Jag gillar också fruktsoppa, men lagar det alltför sällan!

    SvaraRadera
  2. Låter otroligt sommrigt och fräscht:)

    SvaraRadera
  3. Min mamma har berättat att de fick sådan kräm om vintrarna när hon var liten för att det inte fanns någon frukt eller några bär att laga på den tiden på året. Din ser jättegod ut, måste prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra!

      Radera
  4. Det här är ju lite nostalgi! :) Mamma gjorde sånt där då och då när vi var små.

    SvaraRadera
  5. Ja det är helt klart nostalgi! Mamma gjorde det åt oss också. Det är kul med nostalgi =)

    SvaraRadera