lördag 29 maj 2010

Rocky road brownies

Idag har jag bakat brownies från min nya bok One more slice av Leila Lindholm, utgiven av Walter and Books AB.
Det fanns flera som såg goda ut och grundreceptet är detsamma för alla.
Men det som är ovanpå fanns i flera olika varianter.
Jag valde den som hette rocky road, med lite nötter, kola och marschmallows.

Brownies 1 plåt/24 bitar
Grundrecept
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Fudgeglasyr
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Rocky road topping
½ påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marschmallows

1. Koka upp grädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.
4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar