måndag 31 maj 2010

Ernst potatissallad på färskpotatis och västerbottensost

I söndags på Morsdag sken solen och vi grillade till middag.
En personlig favorit är denna potatissallad med VB-ost, ljuvligt gott, om man gillar osten såklart! Till det hade vi grillade karrékotletter och en grekisk sallad.


Potatissallad 6 potioner

1.5 kg färskpotatis
250 g Västerbottensost
4 msk vit balsamvinäger
5 msk olivolja
1 knippe färsk gräslök
3 msk honung
salt och peppar från kvarn

Koka färskpotatisen.
Riv osten över den varma potatisen, och låt den smälta. Hacka gräslök och körvel och blanda med potatisen.
Tillsätt balsam vinäger, olivolja och honung.
Smaksätt med salt och peppar från kvarn. Blanda allt väl.

Har idag inhandlat ett äppelträd.
Det blev ett av sorten Pekkala, som ska passa bra att både äta och använda i köket.
Vi håller tummarna för att det ska trivas och att vi om några år har lite äpplen att smaska på nån gång i september.




1 kommentar:

  1. Jag brukar oxå göra poatissallad med VB ost, suveränt gott :)
    Kram BLOGGFISKEN-fullt upp med fisk :)

    SvaraRadera