söndag 3 april 2011

Hurtbullar

Linda som har bloggen Cupcakesfluffan bakar så mycket härligt gott.
Både nyttigt och onyttigt kan man hitta där.

Jag har letat efter ett gott frukostbröd som en av mina läsare och tillika gamla lagkamrat efterfrågat.
Det skulle helst vara ett med bakpulver.
Jag har inte lyckats hitta något ännu, men hos Linda hittade jag som vanligt mycket gott bland annat dessa Hurtbullar, som jag ikväll gjort en variant av.
Jag hade som vanligt inte alla saker hemma, så jag bytte lite efter vad som fanns i skafferiet.
Dessutom är de sockerfria!

Originalreceptet hittar du HÄR
Och här kommer min variant







Hurtbullar ca 11-14 bullar 

1 rivet äpple
15 gram jäst
5 dl kallt vatten
2 msk linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl boveteflingor
2 tsk salt
1 dl fint rågmjöl
10 dl vetemjöl (600 gram)


Pensling
1/2 dl mjölk


Garnering
1/2 dl solrosfrön
1 msk linfrön


Dag 1
Lös jästen i det kalla vattnet. tillsätt rivet äpple, linfrö, pumpakärnor, vetekli och det mesta av mjölet. 
Arbeta ihop till en lösdeg.
Täck bunken med plastfolie. Ställ i kylen i ca 10 timmar eller över natten.


Dag 2 
Sätt ugnen på 250 grader. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med mjölk och strö över linfrön och pumpakärnor.
Grädda bullarna mitt in ugnen 1 12-14 minuter, tills de har fått fin färg. 
Låt svalna på galler.






3 kommentarer:

  1. Hej, du har väl inte missat chansen att vinna ett av två härliga cupcake-sett i min blogg, idag är sista chansen!

    Kram Karin
    www.bagerskan.se

    SvaraRadera
  2. Dom ser helt fantastiska ut Sarah! Tack för tipset! Ska absolut testas till helgens frukostbord ;) Kram /Sara

    SvaraRadera
  3. Så glad jag blir att du gillar min blogg :-)

    SvaraRadera