måndag 11 april 2011

Smörgåstårta

Att göra egen smörgåstårta är ju rätt så enkelt, men lite tidskrävande.
Men vill man ha något klart i kylen och bara plocka fram är det perfekt!
Jag är däremot supertråkig och kör med samma fyllning varje gång, vilket inte gör så mycket egentligen eftersom man inte gör det så ofta.
Köpt smörgåstårta kan absolut vara jättegott, men det är ofta en massa ärtor och morötter, som jag avskyr!!
Verkligen inte gott.

Det här receptet har jag fått från min mamma, som jag tror har fått det av en annan matglad dam i min hemby. 
Tack för det!!


Smörgåstårta 1 rund

Hembakat eller köpt smörgåstårtebotten

Fyllning 1:
150 g bredbar leverpastej
smörgåsgurka efter smak
1 dl vispgrädde

Smöra första bottnen med bordsmargarin.
Blanda vispad grädde och leverpastej, tillsätt gurkan hackad i bitar. 
Bred på första bottnen.
Lägg på mellersta bottnen och smöra den på ovansidan.

Fyllning 2:
150 g rökt skinka (bit eller skivor)
1 dl konc madarinklyftor (jag tar en liten burk)
1 dl vispgrädde
½ dl majonäs

Skär skinkan i bitar/strimlor. 
Häll av vätskan från mandarinklyftorna, hacka i små bitar, låt rinna av.
Blanda skinka och mandarin med vispad grädde och majonäs. Bred på andra lagret.
Lägg på locket och spackla tårtan.

Garnering
1 dl vispgrädde
1 ½ dl majonäs(jag brukar ta mindre, smaka dig fram)


Garnering:
Efter tycke och smak
Jag hade denna gång:
Krispsallad
Gurka
Tomat
Rökt skinka
Västerbottensost
Ägg
Räkor
Färsk dill



Vill du göra en stor rektangulär tårta gör du dubbel sats av allt, då brukar det räcka. Ibland kan man måsta göra lite mer grädd/majonäs blandning för att täcka tårtan, det är en smaksak hur tjockt lager man vill ha.

3 kommentarer:

  1. De är ju så fina och ser underbart gott ut!!
    Jag älskar smörgåstårta med jag har aldrigt gjort hehe.

    SvaraRadera
  2. Oj vad gott det ser ut! Vacker skapelse :)

    SvaraRadera