torsdag 9 september 2010

Glutenfri äppelkaka

En helt ok glutenfri kaka, som jag skrivit tidigare i ett inlägg så tycker jag det bästa var att man inte behövde köpa hem speciellt mjöl, som sedan ligger i skafferiet och blir gammalt.

Däremot rekommenderar jag att äta den färsk eller frysa in den.
Den var lite smulig och blev ännu smuligare
och lite torr efter en dag.


Glutenfri äppelkaka 6-8 pers

Till formen:
Smör/margarin
1 msk Rörsocker strö
2 msk Kokosflingor

Smet:
3 dl Potatismjöl
3 dl Rörsocker flor
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Kokosflingor
150 g Smör/margarin - rumsvarmt
2 Ägg
1 dl Vanilj youghurt

Fyllning:
2 Äpplen

Smöra och "ströa" form med avtagbar kant ca 23 cm i diameter.

Blanda alla torra ingredienser till smeten i en skål.
Klicka i rumsvarmt smör och rör småsmuligt.
Tillsätt ägg och youghurt - arbeta samman till en smet, häll i formen.

Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
Stick ner i kakan.

Grädda i mitten av ugnen 175 grader, ca 40-45 minuter.
Severa gärna ljummen med vanlijsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar