fredag 17 september 2010

Leilas sirapslimpa

Det här är ett av mina favoritrecept på sirapslimpa, söt men ändå inte jättesöt.


Receptet hittar du HÄR, men jag skriver ner det också.


Sirapslimpa 2 st



50 g Smör
5 dl Filmjölk
50 g Jäst
2 dl mörk Sirap
1 tsk Salt
6 dl Vetemjöl special
6 dl Rågsikt

1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

2 kommentarer:

  1. Det brödet har jag inte provat. Kanske dags att testa.

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut, hennes limpa har jag ännu inte testat, får ta och göra det

    SvaraRadera