Norrmejerier har lanserat en ny smörgåsprodukt.
Måste säga att den är riktigt god.
Jag valde att använda mig av nästan bara norrländska och närproducerade produkter, sånär som på ruccolan.
Smakerna gifter sig i munnen.
En mjuk bas med smak av eld och brödkryddor piffas upp av sälta från Norrgott och Västerbottenost, lite rökighet från rensteken, nötighet från ruccolan och en aningen sötma från hjortronen gör helheten njutbar in till sista tuggan.
Jag har valt att döpa den till Norrlands Guld, då jag tycker den innehåller en mängd guldkorn från Norrland.
Norrlands Guld
Norrgott - jag har använt extrasaltat
Rökt renstek i skivor
Ruccola
Bred smör på brödet.
Lägg på lite ruccola och renstek i rullar.
Toppa med såsen och lite hjortron och en kvist färsk persilja.
Sås:
Crème fraiche
Hjortron
Västerbottenost - rives grovt
Rörsocker strö
Vispa upp crème fraiche till en fluffig konsistens med elvisp.
Tillsätt hjortron, det gör inte så mkt om de går sönder lite, men mosa inte dem helt.
Rör ner riven ost efter behag.
Smaka av med lite rörsocker strö.
Känner man att hembakt mjukkaka inte är något man har i frysen och inte heller vill prova baka i bagarstugan så går det utmärkt med ett gott tunnbröd också. Jag testade med ett korntunnbröd från Gäddede, Gott!
WOW!
SvaraRaderaKom over bloggen din akkruratt, og jeg tror du har fått deg en fast leser nå!
Anya
Ha ha Välkommen tillbaka Anya säger jag då =)
SvaraRadera