tisdag 27 september 2011

Äppel- och blåbärspaj med pecannötssmulor 12 bitar


Äppel- och blåbärspaj med pecannötssmulor 12 bitar

Smupajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
2 dl pecannötter, grovt hackade
½ dl farinsocker
½ dl socker
100 g kallt smör i tärningar

Ugn 200°
Blanda hastigt ihop alla ingredienser till en grynig massa i en bunke.
Strö hälften i en pajform med hel botten ca 28 cm i diameter, platta till något.
Grädda 6-7 min, ta ut formen och sänk värmen till 175°.

Fyllning:
4 äpplen
2 dl blåbär
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
½ msk potatismjöl
2 msk lönnsirap eller ljus sirap att ringla över

Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor och lägg i pajformen.
Lägg blåbären i en skål och strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl.
Vänd runt blåbären och strö ut dem över äpplena.
Strö över resten av smulorna.
Grädda ca 25 min.
Ta ut pajen och ringla över sirap.
Servera med vaniljvisp, vispad grädde eller blåbärsparfait



Mycket gott om jag får säga det själv!

5 kommentarer:

  1. Det ser verkligen hur gott som helst ut!!!!

    SvaraRadera
  2. Peacannötter är så gott i bakverk. Kan tänka mig att det gjorde pajen extra god.

    SvaraRadera