fredag 23 september 2011

Mormors knäckflarn med en touch av chili

Mitt andra bidrag till Göteborgskex bake off tävling blir ett härligt knäckflarn fyllt med smörkräm med Lindts mörka choklad med chili.
Alla andra bidra hittar du HÄR!

Knäckflarnen kommer från min mammas receptgömmor och smörkrämen hittade jag på själv.




Knäckflarn     
ca 50 enkla/25 dubbla kakor

2 dl socker
½ dl ljus sirap
½ dl grädde
1½ dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser väl.
Låt stå en stund.
Klicka/rulla ut bollar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 200° ca 5-8 minuter
Låt svalna på plåten och lägg sedan över på galler att kallna helt.

Smörkräm
50 g smör
50-100 g Lindts choklad med chili (beroende på hur mkt chilismak du vill ha, 50 g smakar inte så mkt chili)
1-2 msk florsocker

Smält chokladen och blanda rumsvarmt smör med florsocker och choklad.

Bred krämen på hälften av kakorna och sätt ihop två och två.
Vill man kan man rulla flarnen innan de stelnat/kallnat helt för att få en lite mer spännande form.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar