torsdag 8 juli 2010

Polkagrisdröm och ljummen färskpotatissallad

Denna månads tema på Matfeed är sommar.
Tänkte bidra med min efterrätt som jag gjorde idag.
Fräsch, syrlig och söt i ett.

Solen fortsätter skina och det är sommar och ledighet!

Dagen har spenderats med min syster och hennes familj.
Barnen har åkt karusell och hoppat hoppborg.
Och är barnen nöjda så
är väl alla nöjda och glada!

Väl hemma igen grillades det lite kotletter.
Till det bjöds lite sallad, vattenmelon och en egenkomponerad potatissallad.

Efter lite inspiration från olika håll och kanter blev slutresultatet så här:

Ljummen färskpotatissallad

Färskpotatis
Paprika
Kryddgrönt
Olja
Flingsalt
Babyspenat
Rödlök - skuren i ringar
Soltorkade tomater - skurna i strimlor
Peppar

Koka färskpotatis knappt mjuk, häll upp idurkslag och låt ånga av.
Lägg i form tillsammans med paprika skuren i bitan.
Häll över olja, flingsalt och valfria färska kryddor.
In i ugnen tills de fått lite färg på 225 grader.
Blanda sedan potits/paprika med spenat, lök och soltorkade tomater.
Servera!

Till efterrätt gjorde jag något som var helt i min smak.
Jag är barnsligt förtjust i polgakrisar.

När jag hittade det här receptet i en tidning hos min mamma blev jag överlycklig.

Resultatet blev helt klart godkänt, till och med min sambo, som inte delar min smak vad det gäller polka, tyckte att det var gott!

Barnen valde dock glass och jordgubbar, vilket ju också är riktigt gott.

Polkagrisdröm 4-6 portioner

2 dl polkagrisar - stöts grovt i en mortel
2 dl vispgrädde - vispa
100 g vit choklad - smält över vattenbad


2,5 dl kesella 10%
1-2 msk färskpressan limejuice

Blanda grädde, kesella, choklad och polkagrisar, smaka av med limejuice.
Spara lite polkagrisar till garnering.

4 digestivekex - krossas
2 msk smält smör

Banda smör och kex.
Lägg blandningen i botten på 4-6 glas.
Häll på gräddblandningen oxh ställ i kylskåp 4-6 timmar.
Garnera med polkagrisar och citronmeliss.

Jag valde att ha lite jordgubbar till.

Enligt receptet var det till 4 pers, men jag tycker att mängden gott och väl räckte till 6 pers. Då har jag använt dessertskålar och fyllt den till ca hälften. Alldeles lagom!

Vad har ni för favoritefterrätter??

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar