måndag 6 december 2010

Julkalender Lucka 6 - Mozartkulor

 

Plocka fram Nougat, Mandelmassa och choklad.
Rulla nougaten, klä sedan in den i mandelmassa, rulla en kula och doppa i smält choklad -  så får ni små Mozartkulor.


Jag hade inget speciellt recept till mina, men jag hittade ett  som kommer från Jul med Ernst, som jag tycker verkar bli gott.

Det receptet på Mozartkulor hittar ni här.

5 kommentarer:

  1. Mozartkulor är så gott, vad fina du gjort dom när du ringlat lite choklad över

    SvaraRadera
  2. Ser så vansinnigt proffsigt ut Sarah!! Tror nästan jag skulle våga mig på att prova göra dessa, när jag ser hur enkelt det verkar. Men hur har du fått den snygga dekorationen på dem? Är det bara smält choklad som du ringlat över? Hur snyggt som helst ;)

    SvaraRadera
  3. Ingela: Ja när jag doppad dem i mörk choklad får de stelna i kylen, sen ringlade jag lite ljus choklad över =) Testa!

    SvaraRadera
  4. gud vad fina! hur gör du när du doppar dem i chokladen; har du något speciellt instrument/redskap till det? oftast när jag skall doppa saker så blir det så fruktansvärt kladdigt och klumpigt och jättemycket choklad p ådem - det är lite synd. (och så kräver det storstädning av köket också, haha)

    SvaraRadera
  5. Filippa: Jag hade i lite kokosfett i chokladen, då blir den mer tunnflytande. Mina fantastiska instrument var två gafflar =) kulorna var rejält kylda/frysta, ploppade ner dom i chokladen, snurra runt, lyfte upp m gaffel och lät de droppa av lite. Funkade faktiskt rätt bra, annars känner jag igen mig i ditt köksdilemma MYCKET bra =D

    SvaraRadera