Eget julgodis är nog det bästa.
Även om de inte direkt är nyttiga så vet man exakt vad som finns i dem, inga tillsatser eller konserveringsmedel.
Gillar man kokos är dessa supergoda.
De går även bra att frysa.
Kokosbitar 50 st
50 g Smör
½ dl ljus sirap
½ dl socker
2 dl grädde
200 g riven kokos (en påse)
Blanda allt utom kokos i en kastrull.
Koka i ca 5 minuter.
Tillsätt kokos och blanda.
Bred ut på bakplåtspapper ca 20 x 15 cm stor kaka.
Låt stå i kylskåp ca 2 ½ timma.
Skär i bitar.
Garnering:
175 g blockchoklad ljus elle mörk
25 g kokosfett
Blada i en skål och smält över vattenbad eller i micron.
Doppa bitarna i chokladen, låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar