onsdag 29 juni 2011

Havreformar med kesella rabarber och färska jordgubbar

De här små godingarna bjöd jag på efter middagen på midsommardagen.
Jag passade då även på att testa Kesella Rabarber från Arla, som jag fått förmånen att prova eftersom jag är testpilot för Smartson.
Tyckte nog egentligen inte att den smakade så mycket alls, och allra minst rabarber.
Men den var syrlig och fräsch så det blev gott till det söta.
Sen fanns det ju såklart även lite annat att smaska på.



Havreformar    6 st
100 g smör
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

Smält smöret.
Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt sedan smöret.
Smörj insidan på en muffinsplåt och fördela ut smuldegen i dem.
Tryck ut i formarna.
Grädda i 175 grader ca 10-15 minuter.
Låt svalna, pilla lös från formen.
Servera med valfri kesella och bär/frukt eller annat som kan smaka, tex vaniljsås.

2 kommentarer: