fredag 24 juni 2011

Philadelfiatårta med jordgubbar till midsommar!

Midsommarafton!
Dagen började bra med sovmorgon, sen en sväng till Tuvagården, gråa tunga moln, men inte en droppe regn.
Dans, fiskdamm och lek!
Sedan åkte vi vidare in till stan och då kom regnet.
Tur vi hade ett partytält, som skyddade oss från regnet.
Men när vi väl stoppat i oss en massa gott grillat slutade det regna och kvällen blev bra ändå.

Efterrätten föll på min lott och jag gjorde en kall cheesecake och toppade den med jordgubbar.
Gott!



Philadelfiatårta

Skål 1:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop.

Skål 2:
3 äggulor
100 g philadelfiaost
2 dl strösocker
Rör ihop alla ingredienser.

Skål 3:
3 äggvitor 
Vispa till hårt skum.

Valfria kaksmulor, tex digestive, pepparkaka, mariekex. 
Idag använde jag chokladdoppade cookies med chokladbitar i.

Rör ihop såll 1 och 2, vänd sedan där äggvitorna. Häll smeten i en form med löstagbar kant. 
Ställ i frysen minst 5 timmar.

Garnera med bär eller frukt.

Håller ca 3 månader i frysen.



Jordgubbar hör midsommaren till och en redig jordgubbstårta hade inte varit fel.
En med grädde och massor med jordgubbar....
Men den här var minst lika god!

4 kommentarer:

  1. Så gott med cheesecake och jordgubbar :-)

    SvaraRadera
  2. Såg riktigt gott ut! Hur får du din cheesecake så vit? Min brukar mer gå åt det gula hållet, som sockerkakssmet typ. :P

    SvaraRadera
  3. favorit att äta på sommaren.
    vill passa på och skriva att jag har kört i gång en tävling i dag,fin fina priser.
    Simone

    SvaraRadera
  4. Hmmm, vit? Ja jag vet inte, men lite åt det gula hållet blir den ju.
    Ska kolla in din tävling Simone,

    SvaraRadera