onsdag 8 juni 2011

Rabarberkräm i sommarvärmen

Vilken värme vi fått, rena rama sommaren.
Vad passa inte bättre då än kall rabarberkräm med mjölk.




Rabarberkräm ca 4 port

 500 g (ca 1 liter) rabarber
4 dl vatten
1 dl socker 
3 msk potatismjöl
vaniljsocker

Skala och skär rabarbern i bitar.
Koka upp vatten och socker.
Tillsätt rabarbern och låt kok ca 5 minuter tills bitarna mjuknat.
Tillsätt lite vaniljsocker.
Rör ut potatismjöl i lite vatten.
Ta av kastrullen från plattan och tillsätt potatismjölblandningen i en fin stråle under omkörning.
Ge krämen ett uppkok.
Häll upp i skål, strö på lite strösocker så den inte "skinnar" sig på ytan.
Låt svalna.



1 kommentar:

  1. Rabarberkräm som är så gott, gjorde lite rabarbermarmelad idag

    SvaraRadera