Efterrätten på midsommarafton var ett litet hopkok av diverse godsaker.
Glass, jordgubbar, maränger, havreformar och denna paj med vaniljsås.
Den blev lite knäckig och väldigt god.
Även denna har min mamma gjort.
Hon hade dessutom blandat upp rabarbern med lite äpplen, som blev en mycket lyckad kombination.
Rabarberpaj med smulor och mandel 6-8 port
800 g rabarber
2 msk maizena
1 dl socker
Skala och skär rabarbern i bitar, blanda med maizena och socker.
Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
200 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
100 g finhackad mandel
1 dl socker
50 g flagad mandel
Blanda alla ingredienser utom den flagada mandeln till en smulig deg.
Tillsätt till sist den flagade mandeln och strö sedan smuldegen över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen 200° ca 20-25 minuter.
Låt svalna och servera med vaniljsås eller glass.
Den pajen såg jättegod ut!
SvaraRadera